Specialopgaver

Ind imellem får vi til opgave at producere noget lidt ud over det sædvanlige. Vi tager altid udfordringen op, også selv om vi ikke har prøvet at løse den type opgaver før. Et stort leverandørnetværk gør det altid muligt at sætte rette mand på en delopgave, så vi slutteligt kan levere et færdigt produkt - lige efter kundens ønske.

I forsommeren 2017 fik vi en forespørgsel fra Hotel Arctic - en fast kunde for hvem vi gennem tiden har udført mange specialløsninger. Hotellet skulle bruge en ULO (den grønlandske kvindekniv) til vægdekoration i hotellets Restaurant Ulo, der i forbindelse med en udvidelse af gourmetrestauranten ønskede en speciel grønlandsk udsmykning.

Uloen, der er 80 cm bred, blev udført i 8 mm jern, der efter laserudskæring blev slebet med “knivsæg” og børstet. Uloen blev monteret med et håndskåret håndtag i 3 år gammelt gennemtørt lærketræ der efterfølgende har fået 8 gange højglanslak. På bagsiden er Uloen monteret med RGB/white LED armatur, der kan styres fra en smartphone app.

I processen var uloen gennem hænderne på grafiker, smed, metalsliber, skiltehåndværker og elektriker.

Her er resultatet monteret på stenvæggen i Ilulissat, 250 km nord for polarcirklen.